В оздоровчому таборі «Сигнал», що у Рівненському районі, фахівці комунального закладу «Рівненська обласна бібліотека для молоді» Рівненської обласної ради презентували кіноподорож, присвячену перлині ботанічного феному рівненського краю – романтичному тунелеві, що знаходиться поблизу Клеваня.

Учасники краєзнавчої кіноподорожі переглянули трейлер до японського художнього фільму «Клевань, тунель кохання». Романтичну драму торік зняв японський кінорежисер Акійоші Імазакі. Прем’єра фільму відбулася у листопаді того ж року на Ханойському міжнародному кінофестивалі, а загальнояпонська - цьогоріч у лютому на «українському вечорі» у Токіо. Сюжет картини безпосередньо пов’язаний з рівненським дивом природи – тунелем кохання. Кіномитці з Японії шукали природні декорації для свого фільму по всьому світу, а знайшли в Україні.

Також подією в кіномистецькому просторі стала короткометражка під назвою «Тунель». У фільмі порушується одна з найактуальніших проблем сьогодення – тема миру і толерантності. У головних ролях знялися заслужений артист України Андрій Куделя, музикант Сергій Зінчук та журналіст рівненського телебачення Катерина Ярова (автор та режиссер – Віктор Булига). Рівне нська стрічка в короткий метр відзначена як кращий ігровий фільм на фестивалі в Нью-Йорку «Thing-2014» та інших престижних фестах.

– Кіноподорож вдалася цікавою і захоплюючою. По завершенню діти виявили бажання відвідати клеванський тунель, переглянути фільми та завітати до молодіжної бібліотеки, – зазначають у комунальному закладі «Рівне нська обласна бібліотека для молоді» Рівне нської обласної ради.