На Рівненщині тривають жнива. Аграрії області вже завершують молотити озимий ячмінь. А поки фермери Рівненщини збирають цьогорічний урожай, перший місцевий поцікавився, яких цін на продукти очікувати мешканцям області восени. Думка місцевих експертів - у сюжеті наших журналістів.

Нині в області ведеться збирання ранніх зернових на площі майже 200 тисяч гектарів. А це на півтори тисячі гектарів більше ніж минулого року. Цьогоріч в області очікують намолотити понад мільйон тонн зерна.

Голова асоціації фермерів та приватних землевласників Рівне нщини Дмитро Українець запевняє - цьогоріч область та Україна буде з хлібом. Якщо у минулому році виробили більше мільйона зерна, то в цьому році також прогнозують подолати мільйонний рубіж. Тому на думку головного фермера області ціна на хлібобулочні вироби повинна бути стабільною.

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Ігор Тимошенко переконаний: якщо буде врожай, то ціна на хліб навряд чи підніметься. А так як врожаї цілком непогані, то суттєвого здорожчання не буде. Також у департаменті економіки обіцяють повпливати на те, щоб ціни лишилися стабільними.

Що ж до цін на овочі, то Ігор Тимошенко прогнозує - вже восени мешканцям області слід традиційно очікувати на їх зниження.

Чи виправдаються прогнози експертів, мешканці області побачать вже за місяць.