Жнивна кампанія активно триває на полях цілої країни та Рівненщини зокрема. Проте чи не найстрашніше, що може спіткати селян під час жнив – пожежа, яка знищить усе, що стане на її шляху. Аби не допустити нищення важкої праці, рівненські рятувальники активно проводять профілактичну роботу щодо запобігання пожеж.

Так, нещодавно фахівці ДСНС виїхали до Дубровицького району для здійснення рейдової перевірки забезпечення пожежної безпеки місць збирання, зберігання і переробки продукції врожаю та перевірки стану виконання заходів щодо забезпечення протипожежного захисту продукції нового врожаю.

Під час перевірки СПП «Хлібороб», що у селі Миляч фахівці ДСНС позитивно оцінили роботу підприємства стосовно дотримання пожежної безпеки. Зокрема, техніка забезпечена сертифікованими вогнегасниками, в наявності є лопати та кошма, а корпуси комбайнів оснащені заземлювальним металевим ланцюгом, що торкається землі. З працівниками СПП «Хлібором» проведений позаплановий інструктаж щодо збереження врожаю. Перевірено на готовність пожежний автомобіль АЦ-40 (ГАЗ -53).



pic

Фахівці ДСНС опитали працівників підприємства, які задіяні на роботах по збиранню та зберіганню продукції врожаю і переконалися, що вони вміють користуватись первинними засобами пожежогасіння. Для закріплення існуючих знань, вогнеборці провели з працівниками підприємства додаткові протипожежні інструктажі та відпрацювали ймовірні надзвичайні події чи ситуації.

Рятувальники наголошують, що небезпека виникнення пожеж під час збирання зернових визначається технічними та технологічними причинами. Тому відповідально поставтесь до збирання, зберігання і переробки продукції врожаю.

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС України в Рівне нській області