Без жінок не обходиться й армія. У Рівному склали присягу перші випускниці військової кафедри Національного університету водного господарства та природокористування. 28 випускниць на рівні з юнаками проходили військову підготовку упродовж двох років. Навіщо дівчатам військова служба цікавились наші журналісти.

Марта Правник закінчила четвертий курс за спеціальністю "Екологія". Водночас дівчина навчалася і на військовій кафедрі. Тож стала однією з перших дівчат, які склали військову присягу. Дівчина зізнається: у родині військових не було, тож і прикладу не мала. Та це не стало на заваді піти вчитися на військову кафедру.

Марта - одна з 28 дівчат, які закінчили військову кафедру рівненського "водника". Жіночий взвод у виші випускали вперше. Дійти до кінця курсанток спонукали не лише власні амбіції, а й воєнні дії на Сході.

Загалом цьогоріч присягу на вірність Україні склало 200 випускників військової кафедри. Вже найближчим часом вони отримають свої перші військові звання та вирішать, чи пов'язувати своє майбутнє з військовою справою.