Кохання - це джерело натхнення, радості, енергії, стимул жити та творити, створювати і вдосконалюватися. Це непередаване відчуття захвату та щастя, що ти любиш і тебе люблять! Це бажання дарувати радість коханій людині, робити приємні сюрпризи, бути поруч. Але досить часто ми опиняємось в полоні своїх "надуманих", ідеалізованих почуттів, а справжнє кохання проходить повз. А як же розпізнати "кохання на все життя"?

Ідеальних людей не існує. В парі люди доповнюють один одного. Любов - це терпимість до недоліків того, кого любиш. Коли залишаєшся сам собою при будь-яких обставинах, і саме за це тебе цінує і любить твоя друга половинка, тоді розумієш, що тебе кохають щиро, всім серцем і "не змінюючи" на свій лад.

Дуже часто за кохання приймають інше не менш сильне почуття - закоханість. Воно буває палким, болісним, гарячим, хіба це не кохання?. Кохання! Тільки на першій стадії свого розвитку, коли ще не вдалося пірнути в саму глибину почуття. Воно може луснути, як мильна бульбашка, від якої навіть райдужної оболонки не залишиться, а може перейти в іншу свою іпостась. На інший щабель розвитку, який проникає у саме серце.



pic

У чому головна відмінність підроблених почуттів? У тому, що вони ставлять умови. Якщо ти мене любиш - тоді і я тебе люблю. Саме такі відносини практикує більшість людей. І в цьому немає нічого страшного. Але кожен може трансформувати ті відносини, які має зараз, у справжнє кохання. Перш за все, справжнє кохання - це кохання безумовне. Це як раз той випадок, коли ти любиш іншу людину, як саму себе, і коли ти любиш не за щось, а не зважаючи ні на що.



pic

Але, потрібно пам`ятати, що почуття не є гарантом надійності чого-небудь, гарантом надійності може бути тільки людина. А якщо ви будете безтурботно спочивати на лаврах, думаючи, що спіймали вічність за хвіст, або недбало кидатися словами і вчинками, випробовуючи почуття на міцність, то є велика вірогідність втратити цей небесний дар, який дається кожному, але не кожен здатен цей дар оцінити та зберегти.