Житель Острога Микола Бендюк незадоволений тим, як медпрацівники обласної лікарні обслуговують хворих.

Чоловік на своїй сторінці у ФБ написав про те, що доводиться пройти пацієнтам у Рівне нській обласній лікарні:

"В діагностичному відмінили благодійні внески? Зате підняли плату за консультацію! Сьогодні знайомий пішов на прийом до лора з ангіною. Лікар не довго думаючи сказав, що так він нічого сказати не може, треба подивитися горло. Для того, щоб подивитися, треба ліхтарик і цей огляд з ліхтариком коштує 250 гр. Сказав, що вже йде у відпустку, подивився горло, підтвердив те, що ми й так здогадувалися, і взяв 250 гр.

Мене завжди злило те, що жителі периферії змушені платити більше грошей в лікарнях Рівного, ніж самі рівняни, а також проходити декілька кіл пекла, поки отримають якусь допомогу. Я, коли маю проблеми зі здоров'ям, їду в Рівне в обласну лікарню. Там треба було платити благодійні внески і йти до головного лікаря, щоб той дозволив консультацію в ОБЛАСНІЙ ЛІКАРНІ!!! Я живу в цій області, то чому я не можу відразу йти на прийом, а треба ще купу направлень? Уявіть шлях, який я маю подолати, коли сталося загострення хронічного артриту. Я з температурою, з розпухшими ногами спочатку повинен прийти в амбулаторію в своєму селі і взяти направлення в районну лікарню, потім доїхати в місто, де в чергах достоятися в кабінет до кардіолога (ревматолога у нас немає) і взяти направлення в Рівне . Потім добратися до Рівного і встигнути потрапити на прийом до ревматолога і лише після того мені вдасться або лягти в лікарню, або отримати консультацію. Зазвичай це займає декілька днів, що супроводжується жахливими болями!!!

Інша ситуація в жителів області складається, коли вони проживають в Рівному, але не приписані, а лише знімають квартири. Моя донька зараз якраз проживає в Рівному, і коли вона захворіла ангіною і температура була 39.7 градусів, ми викликали швидку допомогу. Коли лікарі дізналися, що в доньки прописка Острозького району, то рекомендували "загубити" на час лікування паспорт, бо ні в міській лікарні на Мірющенка, ні в обласній не захочуть приймати таку хвору!!!

Коли нарешті я зможу піти до того лікаря, про якого я буду чути схвальні відгуки, і не треба буде платити хабарі, а лише платити страховку!!! Реформа медицини потрібна як ніколи!!!"