Громадська Організація "КЛУБ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ РІВНЕНСЬКОГО СПІДВЕЮ" здійснила перший вояж за кордон, уклавши договір про виступ рівненських гонщиків в Міжнародному Кубку Ветеранів у словацькому Жарновіце. І цей вояж завершився успішно. Впевнену перемогу в категорії до 55 років здобув Чемпіон СРСР 1988-го року Володимир Трофимов, 2-е місце дісталося володарю Золотого Шолома Словаччини 1995-го року Володимиру Колодію старшому. Ще один представник української школи спідвею червоноградець Петро Федик завоював 3-е місце в категорії понад 55 років.

Практично тропічна спека зустрічала учасників міжнародного кубку ветеранів зі спідвею у словацькому Жарновіце. Тридцять гонщиків з восьми країн Європи були представлені на стартовій решітці. Завдяки зусиллям громадської організації «КЛУБ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ РІВНЕНСЬКОГО СПІДВЕЮ» до Жарновіц вперше завітали рівняни, - чемпіон СРСР 88-го року Володимир Трофимов та володар Золотого Шолому Словаччини 95 Володимир Колодій. Ще одним представником України став багаторічний учасник ветеранських змагань червоноградець Петро Федик. Варто відзначити, що склад учасників цього року був чи не найсильнішим, - Хенріх Шатцер з Австрії, Ласло Месарош та Імре Фогаш з Угорщини, Роман Шпіталер з Словенії, словаки Ян Месярік, Гаспар Фогач та Антон Ваннасек, а також чех Петр Попелка.

Змагання принесли як їх учасникам так і глядачам на трибунах незабутні моменти. Боротьба на доріжці деколи була абсолютно принциповою та запеклою. Обгони, дефекти та падіння, - вистачало усього. Однак що головне тріо українців було на голову вищим за інших. Трофимов та Колодій закінчили основну серію заїздів з повним комплектом очок. Не набагато відстав і Федик. Представники незалежної України пробилися до фіналів у своїх вікових категоріях.

У фіналі до 55 років траєкторії схрестили два Володимири, - Колодій та Трофимов, а також Ян Мєсярік, Роман Шпіталер та Імре Фогаш молодший. Вдалий старт рівнян не залишив шансів суперникам. Розбірки з словенцем на першому колі завадили Колодію нав’язати боротьбу співвітчизнику. Дебют Трофимова у Жарновіцах завершився переконливою перемогою.

Фінал у категорії понад 55 виявився більш драматичним. Австрієць Шатцер, угорці Месарош та Фогаш старший, місцевий ідол Антон Ваннасек та українець Петро Федик, - суперники не з легких. Боротьба на лікті завершилася падінням Месароша – переможця кубку ветеранів двох останніх років. Ласло, із рваними ранами відправився до лікарні.

У пере заїзді чудову боротьбу продемонстрували Ваннасек та Шатцер. Екс-переможець Золотого Шолому вирвався вперед, однак непоступливий Ваннасек таки дотиснув суперника на заключному колі. Червоноградець Петро Федик перетнув лінію фінішу третім.

Тріо українців завоювали нагороди різного ґатунку у всіх категоріях, не залишивши байдужими серця словацьких прихильників чорного спорту. Прізвища Трофимова, Колодія та Федика надовго залишаться в пам’яті місцевих фанів. Можливо наші спортсмени повернуться до Жарновіц вже у наступному році, а поки що наші улюбленці та «КЛУБ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ РІВНЕНСЬКОГО СПІДВЕЮ» кажуть до побачення гостинним словакам.