Нерідко трапляється ситуація, коли старий сад на ділянці спиляний, а замість нього залишилися грубі і не дуже симпатичні пні. Частина дерева, здавалося б, вже ні на що не годна, в умілих руках може перетворитися на справжній витвір мистецтва. Ось кілька ідей:

1. Прикраса дитячого майданчика

Почнемо з простого. Якщо у вас є пензлик і банка фарби, не полінуйтеся ось так веселенько прикрасити пеньочки. Вони прекрасно впишуться на будь-якому дворику або навіть стануть його родзинкою. Особливо гарні такі пеньочки для прикраси дитячих майданчиків. Будьте впевнені, дітлахи оцінять цих персонажів. Та й ваш настрій покращиться.



pic

pic

2. Оформлення для дачної ділянки

Для створення такого симпатичного товариша всі засоби хороші: старе взуття, шнурки, посуд, дитячі іграшки. Загалом, все, чого не шкода. Годинку роботи - і ви вже не впізнаєте в цьому істоту, мило виглядає з-за зелені, старий пеньок.



pic

pic

3. Клумба для квітів або ваза

У старі пні можна посадити квіти. Така композиція виглядає куди більш оригінально, ніж звична для нас клумба. Природно, така підставка набагато дешевше, ніж куплена в магазині. Та й виглядає вона набагато природніше. Прекрасним доповненням стануть звичайні або привезені з моря камені, булижники, декоративний мох.



pic

pic

4. Дачні стільці

Якщо вам хочеться бути ще ближче до природи, можна замінити стільці на пеньки. Пам'ятаєте, як вони згодилися під час походу на пікнік всією родиною? Те ж саме можна влаштувати і вдома або на дачі. Для зручності до сидіння можна прикріпити подушечки або ж перила від старих стільців.



pic

5. Затишні натуральні меблі для альтанки

В продовження теми хотілося б сказати, що пні дуже знадобляться, якщо ви захочете спорудити в заміському будинку подібну композицію з цілісних дерев. За таким столом так і хочеться пригощати друзів гарячим шашликом і насолоджуватися грою на гітарі.



pic

Отже, якщо у ваші руки потрапить старий пеньок, не поспішайте його викидати. Можливо, він ще зможе вам послужити не один десяток років.