Майстри в один голос кажуть, що у холодного фарфора практично немає недоліків, і працювати з ним легше, ніж з іншими матеріалами для ліплення. У цьому переконалися учасники клубу «Майстриня».

– Такий вид декоративного мистецтва як ліпка з холодного фарфору прийшов в Україну порівняно недавно, але вже набув значної популярності. Адже за невеликі гроші можна відчути себе справжнім скульптором і зробити світ навколо себе трішки красивішим. Особливо добре ліпити з холодного фарфору разом з дітьми, адже він чудово розвиває дрібну моторику рук, образне мислення, – розповідає майстриня Тетяна Князєва.

Отож старалися і малі і дорослі клубівці, у бібліотеці замішували фарфор з кукурудзяного крохмалю та клею ПВА. Довго його розминали, щоб досягти потрібної в‘язкості, а потім ліпили троянди, ромашки, рибок, кульки та квадратики для намиста. Холодний фарфор ідеально підходить для всіх видів ліплення, настільки він м'який і пластичний. А вироби вражають тонкістю роботи.

Щонеділі о 14.00 у клубі «Майстриня», що діє у відділі інформації та документів виробничої тематики на третьому поверсі Рівне нської обласної універсальної наукової бібліотеки відбуваються безкоштовні майстер-класи з рукоділля.

Про це повідомили на сайті Рівне нської обласної ради.