Кохання - це основа існування всього на Землі. Без кохання організм не може розвиватися нормально. Любов дозволяє посилювати позитивну енергію і робити думки сильнішими. Дослідники в галузі соціології та психології дійшли висновку, згідно з яким відчуття повного щастя, під час кохання слід відносити до факторів, які визначають здоров'я людини. Гармонія в коханні сприятливо вплине на весь організм в цілому.

Любов – це ліки, потужніші за морфін, стверджують вчені. Пристрасті, що вирують в людині під час зародження стосунків, блокують фізичний біль не гірше за знеболювальне.



pic

Прості обійми і тримання за руку провокують виділення гомону окситоцину, понижуючого рівень стресових гормонів, вони знижують кров'яний тиск, покращують настрій і зменшують чутливість до болю. Крім того, деякі дослідники довели, що почуття закоханості прискорює затягування ран.



pic

Чим менше людина відчуває любові, тим паче вона схильна до хвороб, у неї частіше з'являються напади мігрені, вона споживає набагато більше їжі. Це може привести до появи шлункових кольок, стресовості і безсонні. Тому обожнювати один одного дуже принципово для хорошого самопочуття. Це робить людей набагато щасливішими.