У Олександра Ніколайчука черепно-мозкова травма, забійна рана голови та перелом мізинця.

МВС України порушило кримінальне провадження по факту побиття 10 липня у місті Олевськ на Житомирщині місцевого журналіста, помічника народного депутата.

За попередніми висновками медиків у потерпілого закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана голови та перелом мізинця лівої руки.

Про це повідомляє ТСН з осиланням на прес-службу МВС України.

Чоловіка було доставлено до районної лікарні, але після отримання першої медичної допомоги від госпіталізації він відмовився.

Ім'я побитого чоловіка - Олександр Ніколайчук, повідомив "АвтоМайдан" на своїй сторінці у Facebook. Зокрема, в організації упевнені, що побиття це - помста "бурштинової мафії" за активну участь у Ніколайчука у справі призупинення незаконного видобутку бурштину.

Невідомі напали на нього зразу після зустрічі з головою Житомирської ОДА Сергієм Машковським, на якій йшлося саме про незаконно видобутий бурштин, йдеться у повідомленні.

У МВС повідомили, що за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події – ч.4 ст. 296 (Хуліганство), ч.1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 1 ст.351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають відповідальність від штрафу до позбавлення волі до 7 років.