У неділю, 12 липня, у Рівненському драматичному театрі відбудеться остання вистава у цьому сезоні. А у суботу безкоштовно покажуть «Сватання на Гончарівці» на «Лебединці». Про підсумки цього театрального сезону дізнавалися журналісти rivne1.tv

У цьому театральному сезоні в Рівне нському драматичному театрі відбулося кілька прем’єр: комедія «Обережно! L'amour...» та історія однієї сім’ї «Усі мої сини». Останньою й завершиться цей театральний сезон. Детальніше про закулісне життя театру розповіла Ірена Боровець, керівник літературно-драматичної частини.

«Сезоном ми задоволені, - розповідає Ірена Боровець. – Він був непростий, але приємно, що глядачі нас не залишили. Незважаючи на те, що фінансове становище людей зараз погіршилося, зали все одно не пустують. Ми радіємо, що рівняни знаходять можливість прийти у театр. Глядачі розповідали, що у такий важкий час хочеться прийти у театр, щоб відпочити, тому багато хто обирав комедії».



pic

На репертуар театру вплинула й нелегка ситуація в країні. У цьому році актори показали благодійну виставу «Калігула», щоб підтримати бійців на Сході. Не випадково на сцену вийшла й вистава «Усі мої сини».

«В минулому сезоні ми показували благодійну виставу «Та не однаково мені…», бо вона патріотичного спрямування. Цього разу ми обрали абсурдну трагедію про тирана-самодура, який прагне увійти в історію. Паралелі із сучасністю яскраво виражені. Ми не називали імен, але я думаю, що глядачі усе зрозуміли. А от вистава «Усі мої сини» - про наслідки війни в Америці. Ми не дуже хотіли підкреслювати тему війни, але й не можемо залишатися осторонь».

У цьому сезоні рівненські актор встигли побувати аж на трьох фестивалях: у Бресті, в Черкасах і в Коломиї. Із Білорусі Ніна Ніколаєва (Годунок) привезла відзнаку "За образ без віку", адже у виставі «Останній строк» їй вдалося перевтілитися із молодої актриси в дев’яносторічну жінку. А от Володимир Петрів отримав нагороду за найкращу режисуру.



pic

«У цьому році для нас було ще дві знакові події - Станіслав Лозовський отримав звання заслуженого, а також у наш колектив приєднався актор з Донецька Олег Пшин. Також у цьому році ми відзначили своє 75-річчя».

Перед закриттям цього театрального сезону актори театру вирішили потішити рівнян безкоштовною виставою. У суботу, 11 липня, на «Лебединці» вони покажуть «Сватання на Гончарівці».

pic