У Костополі малюк з’їв таблетку клофеліну, а в Острозькому районі хлопчик отруївся випарами труйки для жуків. Діти у лікарні.

В Острозьку районну лікарню госпіталізований шестирічний хлопчик, житель села с. Гремяче. Дитина отруїлась парами інсектицидом, при знищені комах. Малюк перебуває у реанімації під наглядом, стан його задовільний. А у Костопільську лікарню потрапив однорічний хлопчик. Він також у реанімації, з діагнозом: гостре медикаментозне отруєння таблеткою клофелін. Стан задовільний. Чи будуть міліціонери притягувати батьків до адміністративної відповідальності за недогляд, поки невідомо. Але як би там не було, медики радять пильно стежити за своїми нащадками. Особливо у літню пору. Адже діти бігають надворі, можуть вживати брудну їжу та воду, що несе за собою розлад шлунка.

Головні правила, які потрібно дотримуватись як дітям так і дорослим – це завжди мити руки з милом і перевіряти продукти перед вживанням.

А ще варто навчити дітей дотримуватись гігієни, не брати чужий посуд, не чипати бродячих тварин. Навики з дитинства, стають правилом у дорослому житті.