У селі Грабів одразу у двох господарствах правоохоронці виявили незаконні посіви маку. Майже 300 рослин вилучили з городів місцевих мешканців, які тепер нестимуть за це кримінальну відповідальність.

64-річна пенсіонерка не заперечувала щодо «квіткового урожаю» та пояснила слідчо-оперативній групі, що вирощувала мак для пиріжків. Таких нарковмісних рослин правоохоронці нарахували майже півтори сотні.



pic

А 49-річної господині на момент візиту правоохоронців удома не було. Тому спілкувався із ними чоловік, який зіслався, що городиною займається виключно дружина. Міліціонери з цього обійстя вилучили 120 рослин. — За цими фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), — зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Рівне нського РВ УМВС України в Рівне нській області Валерій Серветник. — Зразки рослин із обох господарств направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного Центру. Після проведення експертизи буде вирішуватись питання щодо повідомлення про підозру за вчинення кримінального правопорушення.



pic

За посів, вирощування снотворного маку винні у цьому особи можуть понести покарання у виді штрафу до 8500 гривень або арешту на строк до шести місяців чи обмеження волі до трьох років.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нського РВ УМВС України в Рівне нській області