Дубенська міжрайонна прокуратура, застосовуючи представницькі повноваження, домоглася внесення змін у договір оренди земельної ділянки водного фонду площею понад 12 га, укладений між Вербською сільською радою та приватним підприємцем.

Зʼясувалося, що, ігноруючи вимоги Податкового кодексу України, якими встановлено розмір орендної плати – не менше 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, підприємець уникав укладання додаткових угод до чинного договору оренди земель, вартість яких складає 4,4 млн грн.

Відтак, Дубенська міжрайонна прокуратура з метою захисту інтересів держави звернулася до Господарського суду Рівне нської області з позовом до орендаря про внесення змін до умов вказаного договору та збільшення розміру орендної плати за користування землями.

Рішенням Господарського суду Рівне нської області за активної позиції прокуратури області позовні вимоги задоволено повністю. Розмір щорічної орендної плати земельної ділянки з 496 грн змінено на 132 208 грн. Таким чином, завдяки прокуратурі захищено інтереси держави та приведено у відповідність до Податкового кодексу України договір оренди земель водного фонду, за яким підприємець за їх користування сплатить на майже 132 тис грн більше.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області