Тим більше, коли боротися треба не зі снігом, а з рівнянами. Будівництво Метрограду знову викликало хвилю протестів. Тепер на барикадах мешканці Соборної, між чиїми будинками має бути вихід із підземки. Люди бояться, що їхні помешкання будівництва не переживуть. Чиновники втішають: не впав театр - не впадуть і будинки. А Метрограду бути - і все тут! - Тетяна Коваль далі.

Будівництво Метрограду об'єднало сусідів із двох будинків №57 та 61 на Соборній, що навпроти драматичного театру. Вони протестують проти спорудження підземного переходу із торгівельним містечком. Просять не робити вхід до підземки між будинками, як аргумент — показують тріщини.

Нарікають рівняни і на відсутність дитячого майданчика, чи хоча б невеличкого скверика, біля будинків. Не принесли результату і численні звернення до чиновників та правоохоронців. Мешканці будинків нарікають: їх не чують!

Міські чиновники загрози будинкам не бачать. В один голос стверджують: боятися нічого. Проблему роздмухують на пустому місці. Півсторічні будинки не заваляться, сховище руйнації не зазнає, бо знаходиться під ними.

Одночасно начальник УКБ заспокоює тим, що фундамент будинку на Соборній, 57 укріплять, це вже передбачили у проекті. А ще киває на театр, процес його руйнації зупинили.

Ремонтуватиме будинки на Соборній інвестор будівництва Метрограду, лише за умови, якщо вони зазнають руйнації саме через будівництво. А не від банальної старості.

А ні руйнації, а ні людські протести не залишать Рівне без підземного містечка. Чиновники запевняють воно все одно буде.