У рамках соціальної ініціативи "Арт-пікнік Рівне" активісти "Екоклубу" розповідали рівнянам про економне електроспоживання. Також вони демонстрували сонячний колектор та сонячний концентратор.

Нагріти відро води за 30 хвилин без використання енергоносіїв? Легко і дешево! Саме у цьому переконані активісти "Екоклубу". Вони розповіли, що для цього достатньо лише трохи сонця і сонячного концентратора.

"Конструкція збирає сонячні промені та фокусує їх в одній точці, – розповіла Інна Белаш, прес-секретар "Екоклубу". - Завдяки такому концентратору, дешевому та дуже простому у виготовленні, ви зможете нагрівати воду для побутових потреб. Наприклад, сьогодні ми готували "сонячну каву", заварену за допомогою цієї установки. Ми готові поділитися технологією виготовлення концентратора із усіма бажаючими".

В парку ім. Т. Шевченка природоохоронці також продемонстрували і сонячний колектор для нагріву води, який можна виготовити власноруч. Вартість такого колектора - близько 3 тисяч гривень і він є ефективним та цілком безпечним у використанні. Залежно від розмірів сонячної установки, з її допомогою можна забезпечити свою родину гарячим душем, гарячим водопостачанням на кухні, теплою підлогою, обігрівом будинку та суттєво заощадити сімейний бюджет. Ефективний сонячний колектор може працювати навіть взимку.

pic