У період, коли стовпчики термометрів піднімаються до 30 градусів і вище, організм втрачає багато води. Які напої якнайкраще допоможуть підтримувати водний баланс і втамувати спрагу?

Влітку дуже важливо заповнювати необхідний обсяг води в організмі, адже вона регулярно виходить з потом в спеку і під час фізичних навантажень.

Вода

pic

Звичайна чиста вода без газу, цукру та барвників життєво необхідна в той час, коли стовпчики термометра майже зашкалюють. Якщо ви не любите пити просту прісну воду, то можете додати в неї трохи соку цитрусових. Соку, вичавленого з одного лимона, апельсина або половини грейпфрута, на півтора літра чистої води буде цілком достатньо. Напій вийде не тільки корисним, але і дуже приємним на смак.

Зелений чай

pic

Пити зелений чай можна як гарячим, так і холодним. Оптимальніше всього вживати його потроху і не поспішаючи. Він знижує артеріальний тиск і полегшує навантаження на серце. Крім цього, чай чудово втамовує спрагу і непогано піднімає настрій.

Смородиновий морс

pic

Зараз якраз поспіла смородина - джерело вітаміну С, жарознижуюче і відомий засіб народної медицини. Використовувати можна будь-яку: чорну, червону, білу, змішувати сорти. Але треба пам'ятати, що червона смородина хоч і сама вітамінізована, вона не підходить людям з високою кислотністю та з хворобами шлунка.

Натуральний квас

pic

Якщо у вас є можливість випити в жаркий день натурального квасу, то можете вважати, що вам дуже пощастило! Обов'язкова умова – він не повинен містити істотний відсоток алкоголю. Якщо ж у квасі виявиться спирт, він здатний навіть нашкодити вашому тонусу.

Айран

pic

Айран — популярний у тюркських народів літній холоджуючий кисломолочний напій. Це йогурт, розведений водою, іноді з додатком солі, кропу, яблук та ін. Напій не тільки втамовує спрагу, а й голод.

Лікарі рекомендують у спекотну пору випивати не менше трьох літрів рідини на добу. Коли спека спадає, достатньо вживати два літри (невеликими дозами).