З 1-го по 3-тє липня в Івано-Франківську на базі спортивного комплексу обласного управління ДСНС імені Героїв-пожежних проходив чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків та юніорів. У традиційному щорічному спортивному дійстві взяли участь 11 найбільш підготовлених команд.

До складу рівненської команди, яку тренують Віктор Заверуха та Олександр Москалик, увійшли Валентин Даниш, Іван Дем’янчук, Дмитро Кривко, Сергій Люльчик, Артем Піроєв, Антон Томашевський, Дмитро Швирид, Віталій Шеремета та Іван Шмулига.

Юні спортсмени, що поділилися на 3 вікові групи, змагалися у 4-х видах: подолання стометрової смуги з перешкодами, підйом штурмовою драбиною у вікно 2-го та 3-го поверхів навчальної вежі, пожежна естафета та бойове розгортання від пожежної мотопомпи.

Найкраще рівняни виступили у перших двох вправах. Так, у подоланні стометрової смуги з перешкодами Іван Дем’янчук став переможцем, а Антон Томашевський виборов 3-тє місце. А за підсумками підйому штурмовою драбиною Антон Томашевський отримав срібну медаль, а Іван Дем’янчук – бронзову.

За результатами змагань з усіх чотирьох видів команда Рівне нської області виборола 4-те загальнокомандне місце, поступившись призерам лише кількома балами. Двоє представників Рівне нщини (Іван Дем’янчук та Антон Томашевський) стали кандидатами в члени збірної України, яка у серпні цього року буде змагатися на Чемпіонаті світу в Республіці Білорусь.

«Варто відзначити, що у порівнянні з минулими роками значно підвищився рівень підготовки нашої команди, покращились як індивідуальні, так і командні результати за окремими видами. А це свідчить не тільки про гарну фізичну форму юнаків, а і про кропітку щоденну роботу наставників і тренерів, про зацікавленість, яку викликає пожежно-прикладний спорт у молоді. І сьогоднішнім школярам, а завтра - випускникам, я хочу зазначити: Державна служба з надзвичайних ситуацій завжди радо вітатиме у своїх лавах загартованих, мужніх, сильних та спритних молодих рятувальників», - відмітив начальник Головного управління ДСНС у Рівне нській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Рівне нській області

pic

pic

pic