Сто років виповнилося Григорію Олександровичу Яковуку, уродженцю мальовничого села Літин, що на Волині. Іменинник зовсім не показує на свій вік: підтягнутий, усміхнений, моложавий. У чому секрет, мабуть, знає тільки він сам. Але у його родині було чимало довгожителів, – кажуть близькі.

– Тато прожив непросте життя, багато побачив: воював, був у німецькому полоні, – розповідає донька ювіляра Людмила Григорівна. – Все життя пропрацював разом із мамою в колгоспі. Має трьох дітей, шістьох внуків і одну правнучкуIMG_3814, якій виповнилося півтора рочки. Він у нас великий труженик і дуже хороша, добра людина.

Останні десять років, після смерті дружини Григорій Олександрович живе у Рівному, поряд із донькою Людмилою і сином Іваном. Ще один син – Віталій мешкає у Києві, але також часто відвідує батька.

– Дай нам Бог усім дожити до ваших років, а вам дай Бог ще багато років прожити на радість своїй дружній, великій родині, – побажав Володимир Хомко імениннику. – Ви багато пережили і побачили. Такі люди, як ви є носіями нашої історії, вони пам’ятають всі відтінки минулого.

ДОВІДКОВО. Яковук Григорій Олександрович народився 1 липня 1915 року. Має двох синів та дочку, 6 онуків та 2 правнуків. Народився в с. Літин, Турійського району, Волинської області. Дружина померла у 2005р. Учасник війни. Працював: З 1942 по 1945 перебував на примусових роботах в Німеччині.

З 1948 по 1988 працював різноробочим у колгоспі ім. Жданова в с. Літин, Волинської області.

Після смерті дружини з 2005 по 2009 проживав у м. Київ з сім’єю сина. З 2010 проживає у м. Рівне по вул. Дундича разом з дочкою та сином.

Джерело: 7 днів.