Стільки в середньому коштує лікування одного онкохворого. В онкогематологічному відділенні обласної дитячої лікарні нині на стаціонарі 12 маленьких пацієнтів із важкими діагнозами. І дві третини їхніх недуг - виліковні, ось тільки препарати надто дорогі. Батьки онкохворих дітей по копійці збирають гроші на лікування, а безцінний час невпинно спливає. У Міжнародний день онкохворої дитини наша знімальна група відвідала тих, у кого попереду ще ціле життя і вони чекають свого шансу його прожити.

Лариса Польцина уже півроку на лікуванні в онкогематологічному відділенні дитячої лікарні. В успішної 11-класниці важка хвороба — гострий лімфобластний лейкоз. Але і ця страшна недуга піддається лікуванню, щоправда коштує воно 15-20 тисяч гривень в місяць.

Шанс на одужання Лариси у руках кожного, хто готовий допомогти матеріально. Її оптимізму можна позаздрити — дівчина на індивідуальному плані закінчує школу та вже готується до незалежного оцінювання знань. Таких як вона у відділенні — 12-теро. І кожен вірить в своє одужання та людську небайдужість.

Через відчуття власного безсилля батьки змушені просити допомоги. Адже за державною програмою "дитяча онкологія" на кожного пацієнта припадає лише по сім тисяч гривень у рік. Ще двадцять відсотків вартості лікування бере на себе лікарня. Та з кожним роком онкохворих дітей стає все більше.

Маленькі пацієнти відділення на шляху до одужання, та головне, аби посеред дороги не закінчилися гроші на лікування. У міжнародний день онкохворої дитини їхні батьки наодинці з бідою, тому сподіваються на допомогу усіх небайдужих.