ПАТ «Рівнеобленерго» пояснило причину нічних спалахів та відсутності електроенергії.

За словами спеціалістів, вчора близько півночі сталося аварійне відключення ліній 110 кВ — через падіння грозового тросу на високовольтні лінії електропередач. Це призвело до спалаху електричної дуги. Внаслідок цього спрацювала аварійна автоматика та автоматично відключився вимикач 330 кВ на підстанції «Грабів — Рівне ». Звук, що мешканці прийняли за вибух, це — звук автоматичного відключення вимикача, стверджують у «Рівне обленерго».

Електропостачальне підприємство зазначає, що загрози мешканцям немає. Стверджують, протягом двох годин повністю відновили електропостачання, підключивши резервні лінії. Відновлювальні роботи проводили всю ніч та продовжують сьогодні. Причини аварії ще не називають, пише "Рівне вечірнє".

Нагадаємо, через відсутність електроенергії рятувальникам цієї ночі довелося забезпечувати автономне електропостачання у трьох лікарнях: Рівне нській центральній міській лікарні на вулиці Мірющенка, Рівне нській районній лікарні у Клевані та обласній дитячій лікарні на вулиці Київській у Рівному.