Понад 3 з половиною тисячі вимушених переселенці нині проживають на Рівненщині. Чимало родин приїхали з неповнолітніми дітьми. Найголовнішою проблемою для людей стало - житло. Адже у зоні бойових дій залишилось усе майно. Родина Невірець з Донецька оселилася у Рівному. Знайти нову домівку допомогли такі ж віруючі люди, як і вони самі. Валентина показує нам своє житло - кімнатка, кухня і ванна.

Винаймає квартиру, щоправда велику Борис Пасичнюк. Приїхав у Рівне з дружиною та двома дітками, тож квартиру знайшли чотирьохкімнатну. Каже дорого, але необхідно . Спочатку чоловік хотів збудувати невеличкий будиночок для сімї, але вирішив допомогти усім іншим переселенцям.

У гуртожитку в кімнатці 15 м.квадратних тісниться родина дівчаток - бабуся, мама, та онучка. П'ятирічна Ліза спить на ліжечку внизу, мама на другому поверсі. Поруч бабуся Галина. Та жінки не скаржаться. Вдячні що й так їх влаштували.

Ірина Кравцова з Донецька нині проживає у гуртожитку навчального центру, але розуміє, невдовзі доведеться шукати нове житло. Втім умовами проживання дівчина задоволена.

Журналістка Ангеліна Непомняща живе в родині, яка її прихистила, неподалік Рівного. Каже поки що інших варіантів немає, втім це не заважає дівчині мріяти про власну нерухомість вже тут у Рівному.

Ангеліна, як і інші переселенці впевнена - тепер Рівне її новий дім, потрібно лише трошки звикнутись, і не опускати руки. Олена Семенович, Ігор Прокопчук