Усі охочі можуть купити собі листівочку від Лиса із частинкою Рівного. Кожна листівка – це дизайнерський малюнок художниці з Полтави, яка створювала їх на асоціаціях та образах про наше місто.

Останнім часом існує попит на креативні листівки, дедалі популярнішим стає посткросінг (поштовий обмін листівками). Таку тенденцію «підхопила» Вікторія Власюк, керівник проекту ЛИСтівка у Рівному. Уже з грудня вона займається своєю справою, за цей час розповсюдила чимало листівок, які створили художники з різних куточків України.

«Усе розпочалося з того, що я захотіла собі купити якусь цікаву креативну листівку нашому місті, але, на жаль, не знайшла такої, - розповідає Вікторія. – Тоді я сама вирішила зайнятися цією справою. Для мене це швидше захоплення, аніж заробіток, адже займаюся цим тільки у вільний час. Хоча це хороша бізнес-ідея. Останню серію листівок ми створили про наше місто, а їх дизайном зайнялася художниця із Полтави. Вона не зображувала ні архітектуру, ні визначні пам’ятки, вона намалювала Рівне таким, яким вона його бачить в образах та асоціаціях».

pic

«Якось Вікторія запропонувала мені зайнятися створенням листівок, я не відмовилася. Мені не шкода малюнків, нехай радують око глядачів, а чи то в Полтаві, чи в Рівному, чи Києві – не має значення, головне, що моя творчість несе радість! – поділилася Тетяна Житченко, художниця, що створила серію про Рівне . – В Рівному я не була, але листівки є. Воно справді цікаво виходить, ну хай буде так, що Рівне мені таким наснилося, а я втілила усе в малюнки для листівок!»

pic

Після створення дизайну художник сканує свій малюнок і тоді він відправляється в друк.