30 червня закінчилися протести підприємців під Верховною Радою України. За різними джерелами протестували від 3 до 5 тисяч людей.

Нагадаємо, що рівненські підприємці об'єдналися у профільну громадську організацію через невдоволення законом, згідно з яким реєстратори ринкових операцій, іншими словами касові апарати, стають обов'язковими для підприємців, що відносяться до другої і третьої категорій.

- Ми зробили все, щоб закон "Про обов’язкове застосування касових апаратів" прийнятий не був. Хочу зазначити, що саме завдяки рівненським підприємцям згуртувалася і вся Україна. Через соціальні мережі та через особисті знайомства ми підняли підприємців всієї України і домовилися, що саме 30 червня під ВРУ делегації з усіх міст будуть згуртовано протидіяти прийняттю даного закону, - розповідає член ради підприємців Рівного Єлизавета Чумак.

Депутати прислухались до протестувальників і внесли зміни до закону, згідно з якими дозволяється не використовувати касові апарати тим підприємствам, чиї доходи не перевищують 1 мільйон гривень.

- Дуже прикро, що оборот прийняли тільки 1 мільйон. Це дрібний бізнес. Я рахую, що це проміжна перемога, тому ми будемо гуртуватися далі і боротися за те, щоб цей оборот був збільшений, - говорить Єлизавета Чумак.

Підтримав протестувальників і міський голова Рівного Володимир Хомко, адже був проти, щоб рішення уряду знищували малий бізнес у місті.

- Я здивований, що Верховна Рада так швидко зреагувала. Це питання слід розглядати в контексті. У 32 рази виросла оденда землі, майже втричі виросла вартість валюти і на фоні цього вводяться ці касові апарати. Настільки невдалий час, що іншого часу вибрати просто неможливо. До 5 тисяч підприємців за рік закинули свою роботу Рівному. З введенням цього закону ще б кілька тисяч підприємців припинили б свою діяльність у місті, - коментує ситуацію міський голова Рівного Володимир Хомко.