У ході оперативно–профілактичних заходів правоохоронці виявили на присадибній ділянці 55-річної мешканки села Ільпибоки Демидівського району посіви маку. Усі 637 рослин працівники міліції вилучили та направили на дослідження.

Свій вчинок пенсіонерка аргументувала бажанням почастувати внуків маковою здобою. Та приховати заборонені посіви складно, адже снодійні рослини досить високі та вирізняються з-поміж городини яскравим цвітом.

- За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку), - прокоментував подію начальник Млинівського РВ УМВС України в Рівне нській області Сергій Волков. — Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Для недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження на території України та Рівне нської області зокрема комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою "Мак" триватиме до жовтня 2015 року.

Про це повідомили у прес-службі Млинівського РВ УМВС України в Рівне нській області

pic