Динаміка обстрілів проросійськими бойовиками позицій сил АТО залишається незмінною. Впродовж останньої доби російсько-терористичні бандформування 85 разів обстрілювали українських воїнів та мирні населені пункти.

Найбільше від збройних провокацій бандитів потерпають населені пункти Піски, Опитне, Красногорівка, Мар’їнка та шахта «Бутовка», які розташовані неподалік Донецька. Там впродовж 27 червня було зафіксовано 45 обстрілів. Зокрема, із забороненої Мінськими домовленостями артилерії.

Під вогнем бойовиків залишаються позиції сил АТО на підступах до Маріуполя, а також на Луганщині та Артемівському напрямку. Злочинці постійно б’ють із майже всього наявного в них озброєння, включаючи важку заборонену артилерію й танки.

Вже з початку цієї доби окупанти близько 15 разів обстріляли опорні пункти та блокпости українських захисників.

Зі 120-мм мінометів і танків вони двічі били по Верхньоторецькому, що на Донецькому напрямку, а на Луганщині - по Золотому.

Вночі кремлівські найманці нанесли потужний артилерійський удар із заборонених гаубиць калібру 152 мм по наших захисниках, які несуть службу неподалік н.п. Дружба.

На агресію ворога українські захисники відповідають точними та своєчасними ударами із озброєння, використання якого не обмежене Мінськими угодами.

Про це повідомляє прес-центр АТО