За участь у бойових діях військовослужбовцям виплачують додаткову винагороду у розмірі 1 тисяча гривень за кожну добу такої участі.

Виплата зазначеної нагороди здійснюється на підставі підтвердження штабу АТО, бойового наказу, журналу бойових дій, бойового донесення та наказу командира військової частини.

Станом на 25 червня, 14 мільйонів 164 тисячі гривень виплачено в якості грошової винагороди за безпосередню участь у бойових діях 2 728 військовослужбовцям ЗСУ – захисникам Батьківщини.

Загалом Міноборони виплатило грошових винагород на суму 16 мільйонів 655 тисяч гривень, включно з винагородами за знищену ворожу техніку та успішно виконані бойові завдання.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабінету Міністрів України "Про особливості виплати винагород військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу в особливий період та під час проведення антитерористичних операцій" на початку лютого наказом Міністра оборони України було затверджено порядок та умови виплати винагород та механізм підтвердження виконання окремих завдань під час АТО.

За інформацією Міністерства оборони України