Сьогодні "Новини Рівного" завершують тему тижня „Відпочинок по-рівненськи”.

Ведуча програми "На часі" Руслана Броновицька та  заступник начальника обласного управління культури і туризму Ярослава Гаврилова спробували підсумувати все, що було сказане в журналістських матеріалах протягом тижня і озвучити те, що лишилося поза кадром.

В:. Чим особливий відпочинок на Рівне нщині ? 

Я.Г.: Кожен хвалить щось своє, рідне. І тому хочу сказати, що відпочинок на Рівне нщині справді особливий. У нас є досить цікаві місця і там — хороші умови для відпочинку.

 

В: Якому відпочинку надають перевагу рівняни?

 

Я.Г.: Кожен має право відпочивати там де їй подобається. Рівняни ж відпочивають не лише в Єгипті, Туреччині, Криму та Карпатах. Але й на Рівне нщині також. Особливо у вихідні та свята.

 

В: З якими темпами в області розвивається сільський туризм?

 

Я.Г.: Сільський туризм на Рівне нщині почав організовуватись лише декілька років тому, але нині він стрімко набирає обертів. Особливо в цьому році, коли охочим займатися сільським туризмом допомогла обласні влада. Крім цього, рівнянам нині до вподоби відпочинок у сільській хатині на березі озера чи й просто неба у лісі. Мальовнича природа, привітні люди, ще народні звичаї і традиції. Охочі навіть можуть спробувати себе в різних видах сільської праці та оцінити українську народну кухню. Їм гарантоване приємне дозвілля та незабутні враження.

 

В: Як скористалися коштами селяни, яким надали кредити?

 

Я.Г.: Селяни їх використовують для облаштування садиб, аби вони були привабливі для туристів. Наприклад, тратять кошти на добудову кімнат, чи саун. Кожен розпоряджається грошима як йому було потрібно. Ми нещодавно об’їздили кілька садиб і дивилися на що господарі тратять кошти. І хоча вони отримали кредити не так давно, дехто з селян вже з їх допомогою облаштував свої будинки, щоб заманити вже цього року побільше туристів.