30 травня у м. Рівне відбулось відкриття та освячення пам’ятника Олександру Музичку (Сашкові Білому), герою Чеченської війни, лідеру Рівненської революції гідності, який все своє життя віддав боротьбі з ворогами України.

Ініціатором і організатором встановлення пам’ятника на могилі Олександра Музичка є Українська Народна Самооборона Рівне нщини (Андрія Мітюхіна) Освячення провів архієпископ Рівне нський і Острозький УПЦ КП Іларіон.

Урочисту місію відкриття пам’ятника здійснив Андрій Мітюхін, керівник громадської організації Рівне нська Українська Народна Самооборона. У промові, присвяченій цій події, він наголосив, що головним пам’ятником і дарунком рідним та побратимам Сашка Білого є пам'ять про нього.



pic

Пам’ятник на могилі Олександра Музичка встановлений коштом його друзів. Архітектурну частину проекту розробив архітектор Трофімчук Олег Кирилович, за проектами якого на Рівне нщині збудовано чимало будівель і споруд. Скульптурну частину – рельєфний портрет і підписи виконав скульптор Подолець Петро Михайлович - учасник обласних, всеукраїнських та міжнародних художніх виставок, міжнародних скульптурних пленерів в Україні, Польщі та Туреччині, автор відомих у Рівному пам’ятників Симону Петлюрі, Тарасу Шевченку.



pic

Відкриття памятника зібрало разом представників батальйонів Азов, Айдар, Свята Марія, 54 ОРБ. Приїхали делегати УНСО з 16 областей України: Івано-франківської, Львівської, Волинської, Києва та Київської області, Хмельницької, Тернопільської, Херсонської, Вінницької, Черкаської, Полтавської, Житомирської, Луганської, Миколаївської, Дніпропетровської, Кировоградської, Уманської.



pic

Про це повідомили у прес-центрі Рівне нської Української Народної Самооборони