Зв’язали двох дітей та, погрожуючи ножем матері, забрали всі гроші та цінності. Після цього втекли. Від зловмисників був різкий запах йоду. Саме завдяки цьому міліціонери і зловили їх. Адже напередодні один з учасників розбою приходив у відділок і правоохоронці запам’ятали його через запах.

Батьки та їх троє дітей мешкають у квартирі багатоповерхівки на вулиці Соборній. Того дня вдома нікого не було, повернувся зі школи лише старший, 17-річний син. Саме тоді до помешкання навідались непрохані гості.

Злочинці забрали, гроші, побутову техніку, документи та прикраси. Загалом на суму 14 тисяч гривень і втекли. Мешканці квартири самостійно звільнились від мотузок. Досі не можуть відійти від пережитого. Про подробиці жахіття воліють мовчати. Матір радіє, що з її дітьми все добре.

Жінка відразу заявила у міліцію. Ті стали шукати свідків. Сусіди кажуть, хоча був білий день - нічого не чули та й підозрілих осіб не бачили.

Потерпіла запам’ятала, що від злочинців у масках був запах йоду. Саме це й допомогло міліціонерам вже у той самий день затримати розбійників. Адже чоловік з характерним запахом приходив того дня на допит у відділок. Давав свідчення по іншому кримінальному провадженню. Ним виявився 31-річний рів нянин. Він зізнався у скоєному. Затримали і його спільника – однолітка.

Запах йоду він характерний особам, які вживають наркотичні засоби, дані особи вже були неодноразово судимі за майнові злочини і злочини з наркотиками. В ході проведення оперативно – розшукових заходів дані особи були встановлені.

Один із злочинців є далеким родичем власниці квартири тому добре знав про її статки. Збути награбоване нападники не встигли. Зараз злочинцям обирається міра запобіжного заходу. За фактом розбою відкрите кримінальне провадження. Людям загрожує до 12 років у колонії.