Group DF оголосила про зупинку підприємств Ostchem - Черкаського ПАТ "Азот" та ПАТ "Рівнеазот". Про це йдеться у повідомленні Group DF? пише ((http://www.epravda.com.ua/news/2015/05/28/544416/)("Економічна правда"))

У прес-службі повідомили, що "зупинка підприємств пов’язана з системним тиском на бізнес, з боку депутатів "Народного фронту" та їх представників у владі".

"Бізнесам Group DF доводиться працювати як в умовах військового конфлікту на Донбасі, так і масштабної політичної кампанії проти Групи та її власника. Спочатку, у травні минулого року з міркувань безпеки ми змушені були зупинити два підприємства в зоні проведення АТО - "Концерн "Стирол" і "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", - йдеться у повідомленні.

"Після цього ми зробили все можливе, щоб максимально завантажити два інших наших хімічних підприємства - Черкаський "Азот" і "Рівне азот" і повністю забезпечити український АПК мінеральними добривами", - повідомляє група.

У Group DF також зазначили, що "подальша навмисна фабрикація низки кримінальних справ проти посадових осіб підприємств Ostchem і проти самих заводів, а також абсолютно незаконний арешт у заводів основної сировини - газу, позбавили і ці підприємства можливості працювати".

"У зв'язку з цим, Черкаський "Азот" і "Рівне азот" зупинені, під загрозою зриву опинилася осіння посівна, багато тисяч українців можуть залишитися без роботи", - йдеться у повідомленні.

"Безперервні цинічні нападки зацікавлених представників "Народного фронту", які обіймають керівні посади в органах влади, по суті спрямовані на знищення бізнесу і робочих місць і завдають шкоди цілим галузям української економіки", - повідомляють у Group DF.

"Останні заяви міністра МВС щодо власника Group DF про розслідування МВС України сфабрикованої справи проти керівництва Ostchem ми розцінюємо як переслідування за політичними мотивами і чергову спробу тиску на бізнес і правосуддя", - йдеться у повідомленні групи.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Фірташ може прибути на допит в Україну для проведення слідчих дій.