5 голів захоплюючий матч та розчарування українських вболівальників. Розчарування в результаті. А не в грі. Вчора свято ледь не завітало до кожного українського міста до кожної української оселі. Вчора великим футболом жила вся країна. І хлопцями з "Дніпра" гордився ледь не кожен. Коли ж рівняни почнуть пишатися хлопцями з "Вересу"?

2015-ий рік. Фінал Ліги Європи. Футбольний клуб "Дніпро" з Дніпропетровська грає проти іспанської "Севільї". Грає, б'ється проте програє. Проте рівень, який продемонстрував український клуб змусив багатьох задуматись про майбутнє футболу в наші державі. Сьогодні більшість європейських спортивних газет написали приблизно таке: "Дніпро грав добре проте не скочив вище голови". Фраза не скочив вище голови переносить українського вболівальника в сувору реальність вітчизняного чемпіонату. Футбольні клуби занепадають, багаті люди відмовляються від витрат на утримання команди, адже економіка в кризі, молоді талановиті гравці все частіше після випуску з академій чи спортшкіл шукають інше місце роботи а не футбольне поле. Що робити щоб клуб не залежав від одного власника. Свій вихід начебто знайшли у нас в Рівному. Пропонують фінансувати футбольну команду за рахунок жителів області. Така собі народні команда області. І вже цей рух набирає обертів. За не офіційною інформацією по 100 гривень на "Верес" вже скинулись майже півтори тисячі людей. Куди йдуть ці гроші? Та хто їх контролюватиме? Усі відповіді на запитання організатори мрії рівненських вболівальників намагалися надати на черговій прес-конференції.

В результаті до наглядової ради футбольного клубу "Верес" увійшло 33 людини. А засновники рівненської футбольної мрії запевняють усі - моральні авторитети суспільства і люди яким довіряє громада.

Долучилися до створення народної команди і ряд відомих громадських активістів, журналістів, політиків, бізнесменів та просто людей, які крутяться в місцевому футболі вже не один рік. Мотив в усіх один - відновити професійний футбол на Рівне нщині .

Викликає питання і набір гравців в команду. Адже як анонсували самі організатори проекту відродження футбольної команди "Верес" рівненський футбольний вже в цьому сезоні стартуватиме в другій лізі чемпіонату України.

Також як стало відомо з неофіційних джерел пограти за "Верес" вже назбиралося футболістів на 4 команди. Більшість з них талановита молодь. Але поки рівненським вболівальникам залишається сподіватися і мріяти що свято яке вчора "Дніпро" ледь не подарувало усій Україні років так через 20 зможе подарувати і "Верес". Адже ще у 1995-му Дніпропетровський футбольний клуб теж був фактично на стадії закриття.