Забронювали місця на кладовищі. Нині, ще правда, на уявному. Рівненські хворі на СНІД на території обласного Центру профілактики та боротьби з цим недугом огородили територію та встановили хрести. Переконують, вже зовсім скоро, якщо держава не надасть їм необхідних медикаментів, ці уявні могили можуть стати справжніми. Адже більшості хворим доведеться припинити лікування, а усе через зростання курсу долара та бездіяльністі столичних чиновників.

На території Рівне нського обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом з'явились хрести з табличками: дата народження невідома, дата смерті кінець 2015 року. Це не театральна постановка, а ситуація, яка вже зовсім скоро може втілитись у життя для хворих на СНІД. Річ у тім, що вже за три тижні ці люди найімовірніше не отримають необхідних препаратів через зміни до постанови Кабміну, які дозволяють здійснювати 100%-ву передоплату ліків на пів року вперед до моменту поставки.

Та ця фармкомпанія нині не перераховує кошти, а КабМін не вживає ніяких заходів, переконує Євген Баборикін. А ліки вже закінчуються.

Нині наа Рівне нщині проживає 618 чоловік, які приймають антиретровірусну терапію. З них 250 чоловік мають ризик переривання лікування. І призведе це, до трагічних наслідків, розповідає головний лікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом, Олена Гандзюк.

До того ж відсутність необхідних медичних препаратів може призвести до народження хворих дітей у мам з віл-позитивним статусом.

А ще нестача цих медикаментів може призвести до розповсюдження інфекції, адже поруч з інфікованими людьми можуть жити однією родиною і цілком здорові люди. Тому і організатори акції, і самі хворі сподіваються, що столичні чиновники звернуть увагу на їх проблему, не вирішення якої загрожує смертю.