12 команд школярів-козачат з Радивилівського, Млинівського, Рівненського, Здолбунівського, Гощанського, Корецького, Костопільського, Березнівського, Рокитнівського районів та міста Дубно перебувають зараз на Рівненському загальновійськовому полігоні.

Усі вони – десятикласники та молодші школярі, учасники обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Змагання розпочалися 26 травня, а сьогодні пройдуть підсумкові конкурси. Учасники гри перебувають в умовах, наближених до військових, розповіли організатори. Школярі живуть у польовому таборі, проходять шикування, вечірню перевірку, роблять зарядку та несуть вартову службу. А вечорами діти організовують ватру та конкурс кашоварів.

«Молоді козачата випробовують свої сили у різноманітних конкурсах», - розповів начальник відділу управління освіти і науки ОДА Святослав Сидорук. - Серед них - проходження смуги перешкод із залученням спецзасобів, зокрема, задимлення, стрільби з кулемету, а також подолання спеціальної смуги для розвідників. Школярі змагаються у стрільбі з автомата, розборі і зборі мін, гранат, кулеметів та перетягуванні канату». Окрім цього, організатори провели для команд теренову гру на місцевості «Козацькими стежками». Маючи карту з маршрутом, козачата пройшли його з такими перепонами, як виявлення снайперів, мін, біг у протигазах та метання гранат. А ще, за допомогою військових, учасники захопили бронетранспортер і подолали на ньому певну відстань. На останок, учасники гри ще позмагатимуться у конкурсі «Відус» на знання історії козацтва та перевірять себе у наданні медичної допомоги.

Команда, яка переможе у загальному заліку, представлятиме область на Всеукраїнському етапі гри «Сокіл» («Джура») у серпні.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА

pic

pic

pic