Із одного населеного пункту до іншого мандрували електричками 14-річний Давид та 30-річна Олена у пошуках легкої наживи. Минулого тижня вони зупинилися у Радивилові, де встигли «навідати» 22-річну місцеву жительку Марію. Повернувшись із крамниці додому, вона не знайшла своїх сережок, обручки і двох перснів.

Марія одразу звернулася за допомогою до працівників Радивилівського райвідділу міліції. Правоохоронці встановили, що зловмисники проникли до оселі, пошкодивши віконну раму, і поцупили ювелірні вироби, які лежали на видноті у шкатулці. Тим часом дільничному інспектору міліції Дмитру Чорному надійшла оперативна інформація, що підозрілі особи ромської національності їдуть у маршрутному таксі в напрямку села Козин.

Миттєво зреагувавши на повідомлення, спільними зусиллями дільничних інспекторів та працівників карного розшуку за дві години вдалося спіймати п’ятьох жителів з Ужгорода. Згодом, при огляді їх речей у двох із них — Давида і Олени — міліціонери і виявили крадені золоті вироби. Для проведення судово-товарознавчої експертизи вилучене направлено до Науково–дослідного експертно–криміналістичного центру при УМВС.

Як з’ясували працівники Радивилівського райвідділу міліції, Давид і Олена тривалий час жебракують, просять по хатах їсти й мандрують містами електричками. До того ж хлопець уже має судимість за квартирні крадіжки і місяць розшукувався за аналогічне правопорушення Мукачівським МВ УМВС у Закарпатській області.

— Для попередження вчинення нових злочинів та втечі підозрювані затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України і поміщенні до Рівне нського слідчого ізолятору, — повідомив в. о. начальника Радивилівського РВ УМВС Олександр Конюший. — За частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального Кодексу України відкрито кримінальне провадження, яке передбачає позбавлення волі на строк до шести років.

Про це повідомили у Радивилівському РВ УМВС України в Рівне нській області