У ході досудового розслідування та здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 311 КК України (контрабанда, незаконне придбання, зберігання та збут прекурсорів) прокурор та підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості останнього.

Так, 34-річний житель м. Сарни визнав свою вину в тому, що незаконно придбав, зберігав з метою збуту та намагався перемістити з Республіки Білорусь до України прекурсори.

Працівники прикордонної служби у січні 2015 року затримали правопорушника під час спроби перетнути державний кордон в обхід встановлених пунктів пропуску «Городище» та вилучили у нього 122 пакетики з перманганатом калію.

«Прокуратурою області скеровано обвинувальний акт разом із угодою про визнання винуватості до Дубровицького районного суду, який 20.05.2015 затвердив вказану угоду та призначив останньому покарання — 5 років позбавлення волі, – повідомила начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, державної митної служби та державної прикордонної служби прокуратури області Юлія Жигадло. – Водночас суд, врахувавши щире каяття підсудного та його активне сприяння у проведенні розслідування, звільнив чоловіка від відбування покарання та встановив йому іспитовий строк тривалістю 3 роки з покладенням обов’язків не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти про зміну проживання, роботи або навчання та періодично з’являтись в інспекцію для реєстрації».

Вирок суду ще не вступив у законну силу.

Учасники судового процесу мають право на його оскарження в передбачений законом термін.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області