Колектив Рівненського театру ляльок здобув нагороду та диплом у номінації "Кращий акторський ансамбль" на ІХ Міжнародному фестивалі театрів ляльок "Подільська лялька" - 2015. Він відбувався у Вінниці 18-23 травня.

Увазі журі рівняни представили виставу "Попелюшка", прем'єра якої відбулась минулого року. Її поставив білоруський режисер Дмитро Нуянзін.

- Цьогоріч була хороша організація фестивалю та створені відповідні умови для перебування учасників, - говорить помічник режисера Рівне нського театру ляльок Олександр Шило. – Журі та глядачі добре оцінили наш виступ. Було видно, що і діти, і дорослі зрозуміли усе, що ми грали на сцені. Після вистави відразу підходили та цікавились нашими ляльками, костюмами. Похвалили і режисера "Попелюшки" Дмитра Нуянзіна. Загалом було приємно приїхати та показати себе, побачитись із друзями-колегами. Адже на фестивалі їздять не лише за нагородами, але й за спілкуванням, обміном досвідом. Такі поїздки – це можливість побачити, як треба грати, а як – ні.

Україну на фестивалі представили 8 лялькових театрів, серед яких 5 державних (Вінницький академічний обласний театр ляльок, Запорізький обласний театр ляльок, Кіровоградський академічний обласний театр ляльок, Черкаський академічний обласний театр ляльок, Рівне нський академічний обласний театр ляльок) та 3 професійні приватні театри ("ІСТАРТ" (м.Миколаїв), Київський приватний театр ляльок "Равлик", Театр "Пара-шут" (м.Київ). Серед зарубіжних учасників фестивалю «Подільська лялька» – 2015 колективи: Паневежиського театру ляльок на колесах (Литва), Муніципального театру ляльок «Ґуґуце» (м.Кишинів, Молдова), Театр "Лучеаферул" (М.Ясси, Румунія) та інші.

Цього року змінився формат проведення фестивалю – у конкурсній програмі вперше беруть участь не лише лялькові театри, а й драматичні та юного глядача.

Нагадаємо, що у 2009 році на цьому фестивалі Рівне нський театр ляльок отримав Гран-прі за виставу "Лісова пісня".

Про це повідомили у прес-службі Рівне нського академічного обласного театру ляльок

pic

pic

pic