Соціальний проект «Україна – Грузія. Два серця – одна душа» організували самі ж грузини за сприяння управління культури і туризму облдержадміністрації. У такий спосіб організатори хотіли відзначити День незалежності Грузії, і нагадати рівнянам, що вони живуть серед нас.

Вперше у Рівному грузини зібралися на широкий загал відсвяткувати День Грузії. Їх прийшло не багато, але вони є серед нас. Лєван Кантарія у Рівному живе вже 26 років, одружений з рівнянкою, має двох дітей. Він і досі розмовляє так, як йому зручно і ні на хвильку не шкодує що живе в Україні.

Організаторами свята є новоутворена громадська організація «Товариство грузинських меншин «Сакартвело», її також презентували сьогодні. Голова організації каже нині потрібно популяризувати Грузію серед українців, і об'єднуватися, адже наші нації такі схожі.

Зі святом, та хорошим починанням грузинів привітали представники інших національностей. Зокрема поляки нагадали, що вони так же як і українці і грузини свого часу зазнали поневірянь від росіян. Тому наголосили прийшов час об'єднуватись проти спільного ворога.

День Грузії організували у форматі виставок та презентацій. Для гостей показали фотовиставку, презентацію туристичної Грузії, грузинську атрибутику, вироби національної кухні, а також влаштували дегустацію вин – усе те, що уособлює грузинський колорит і характер. Організатори кажуть це перша зустріч, планують і надалі подібні заходи зробити традиційними.