Переможці всеукраїнського конкурсу художньо-документальних відеороликів "Чорно-біле кіно" приїхали до Рівного. Тут відбулася церемонія нагородження і перегляд конкурсних робіт учасників. За головний приз змагалися учні 6-11 класів, та студенти, адже конкурс для дітей. Організатори хотіли побачити соціальні проблеми, очима дітей. Усього отримали понад 170 відеоробіт, з яких обрали 15 найкращих.

Як запобігти вживанню алкоголю, наркотиків, та тютюнопаління серед дітей та молоді? Над цим питанням неодноразово замислюються дорослі, батьки, психологи, лікарі. Організатори конкурсу відеороликів "Чорно-біле кіно" запропонували дітям знайти відповідь на це питання. І отримали майже дві сотні робіт.

Організатори пригадують - два роки тому самі зняли кіно на соціальну проблематику. Згодом творці вирішили, а чому б цю справу не продовжити. І оголосили конкурс для дітей та молоді.

Львів'яни Олександр та Дмитро за свою роботу "Точка відліку" отримали головний приз, і винагороду - 10 000 гривень. Асоціальну проблему вони показали через життя одного хлопця. Але нагадують, життя - це не кіно, відмотати назад і прожити по-новому не можна. Кажуть самі хлопці, шкідливих звичок не мають, тому було складно правдиво передати деякі епізоди.

Тетяна Шило приїхала за нагородою з Тернополя. Разом з друзями відеоролики знімає вже давно, це вже не перша участь у конкурсі. Впевнена, їх робота спонукає замислитись - чи варто починати курити.

Показали діти й інші важливі теми - насильство у сім'ї, залежність від наркотиків, тютюну та алкоголю, а також наслідки шкідливих звичок. Згадали і нищівну війну. Переглянути конкурсні роботи можна на сайті конкурсу "Чорно-біле кіно".