Незнайомець зайшов у храм під час служби. Сховався у дзвіниці. Коли всі люди розійшлись, пішов і батюшка – непроханий гість вийшов із схованки і почав цупити гроші у скриньках. Як кишені були повні - вирішив покинути церкву. Але всі двері були замкнені. Тому одні з них підпалив. У церкві виникла пожежа і крадій мало не загинув. Його врятували вже й засудили.

Подія сталась у березні цього року у місті Здолбунів. Житель Молдови приїхав на Рівне нщину і вирішив обікрасти храм. Щоправда все пройшло не так просто як він думав. Зловмиснику довелось сховатись на дзвіниці, потім спуститись на мотузці усередину храму. Викрасти гроші з скриньок було найпростіше. Після чого крадій став мізкувати як покинути приміщення. А це було не просто. Двері нові. Зняти із завіс не вийшло, зламати замки також, тому підпалив їх. У церкві виникла пожежа, дим побачив кочегар, який вранці прийшов на роботу. Разом зі священиком, врятував злочинця. Поки викликали швидку та міліцію, злодій опритомнів і сховався у шафу з ризами. Там його і затримали міліціонери.

Чоловіка відразу взяли під варту. Йому 36 років. Він мешканець Республіки Молодова. Нещодавно Здолбунівський районний суд виніс йому вирок.