Рівняни обурені сусідством з наркозалежними. Жителі вулиці Жоліо Кюрі стомились від сусідства з центром СНІДу, де зо два десятки ВІЛ-позитивних наркоманів отримують замісну терапію. Мовляв все б нічого, якби не використані шприци, якими рясно засіяні узбіччя, вулички та пустирі, де полюбляють бавитися місцеві дітлахи.

Не хочуть собі сусідів-наркозалежних мешканці будинків на вулиці Жоліо Кюрі у Рівному. В частину приміщення, де двадцять років був онкологічний диспансер, в 2010 році за наказом обласного управління охорони здоров'я "переселився" Центр СНІДу, яку закладу передала облрада. У ньому соціальні та медичні послуги нині отримують люди з ВІЛ-позитивним статусом. Окрім того проходять тут замісну терапію наркомани з невиліковною недугою. Тепер, кажуть місцеві мешканці, за кілька метрів від будинків часто валяються використанні шприци.

Не знає відповіді на це питання міський голова Рівного. Хоча заклад - обласний, але йому пишуть листи обурені рівняни, які погрожують навіть перекриттям дороги, якщо не знайдеться вирішення цього питання.

Можливо, питання бути тут центру СНІДу надалі чи ні, винесуть на громадські слухання, аби вкотре перекласти відповідальність за результат на саму громадськість. Хоча проблема не в спеціалізованій установі, вважають громадські активісти, які опікуються ВІЛ-позитивними в області.

Не вистачає, в першу чергу, роботи соціальних працівників і психологів, щоб людина окрім отримання замісної терапії ще й сама змінювалась. На Жоліо Кюрі люди ж в більшості проти присутності тут наркозалежних. Тож дочекавшись дільничного інспектора міліції адміністрація закладу, разом з мешканцями вулиці написали звернення до правоохоронців. Щоб ті збільшили кількість патрулів у місці концентрації наркоманів, і наочно продемонстрували наслідки їх безконтрольності та безкарності.