Побитий міліціонер, двоє поранених активістів та понівечений паркан на підприємстві. Такі наслідки протистояння між активістами та приватною охороною приватного підприємства у Костополі. Причина - клаптик землі і приміщення, які волонтери винаймали для своїх потреб. Власники підприємства вказали активістам на двері. Ті - образились і прийшли під прохідну з пікетом, який переріс спочатку у штовханину, потім - у бійку, а закінчився і поготів стріляниною. Міліціонери від учасників конфлікту отримали одразу 8 заяв, але порушили лише одну справу за фактом хуліганства. Ексклюзивні кадри протистояння та думки сторін у спеціальному репортажі

Ці кадри облетіли всю Україну. Саме так закінчився мітинг під стінами одного з приватних підприємств у Костополі. Але мало хто знає, що конфлікт між волонтерами та адміністрацією закладу почався кількома днями раніше.

Для капітана міліції у відпустці Андрія Мориконя той день ще довго нагадуватиме про себе , характерними слідами на обличчі.

Тоді штовханина після перших пострілів вщухла, а люди розійшлись по домівках. Але чотирма днями пізніше - повернулись до прохідної заводу. Вже з бажанням перевірити законність приватизації території

Охорона до зустрічі непроханих гостей теж підготувалась заздалегідь.

А далі - була спроба виступити перед пікетувальниками директора заводу, яка і закінчилась стріляниною.

двоє активістів отримали поранення гумовими набоями в ноги, а директор заводу і керівник приватної охоронної фірми відступили назад, до приміщення прохідної.

Адже директора заводу, який пропонував волонтерам знайти альтернативне приміщення разом мітингувальники чомусь не почули.

Тим більше директор приватної охоронної фірми "Кольчуга МС", як альтернативу - запропонував волонтерам власним коштом винайняти приміщення для ремонту автівок та бронетехніки для потреб фронту. А за фактом стрілянини у міліції отримали одразу 8 звернень, щоправда відкрили лише одне провадження за статтею "хуліганство". Вочевидь хто правий, а хто винен вирішуватиме слідство і суд.