Минула ніч і ранок пройшли в Донецьку неспокійно. За словами жителів, постріли із забороненої техніки було чутно в різних районах міста.

"Ми у себе в центрі міста знову згадали, де в нас у передпокої затишне місце. Відкрили вікна, щоб не вибило вибуховою хвилею – і на підлогу в передпокій. Жінка розплакалася, каже, ну все, точно почалася знову війна. Зателефонували друзям, а у них на Київському проспекті все ходором ходить. І виїхати неможливо, страшно", – розповів донеччанин Андрій Швець.

Ранок неділі також почався з рідкісних, але відчутних пострілів важкої артилерії. "Ми від цього прокинулися близько 9 годин. Здалося, що бабахнуло прямо під будинком, але швидше за все, з Червоногвардійки знову полетіло в Піски й Авдіївку. На Калинівці у нас вікна вигнулись хвилею від залпу, дивно, як витримали. На Вітці у батьків старі радянські меблі стрибали кімнатою з кожним пострілом. Це було схоже на кінець світу і якусь божевілю одночасно. Було відчуття, що ми сходимо з розуму під ці вибухи", – поділилася дончанка Євгена Жирова.

За попередньою інформацією, в результаті попадання снарядів зафіксовані наступні пошкодження. У Куйбишевському районі: на вул. Зоологічній зруйнований будинок. У Київському районі: пошкоджено будинки на вул. Чапаєва, біля 58 училища, пр. Партизанському, вул. Благовіщенській.

Також відомо про влучення снаряда на шахті ім. Засядька, біля школи №58 і на Іверському кладовищі.

"У результаті попадання снаряда, в котельню 518, без гарячого водопостачання залишилися 25 будинків у Київському районі", – повідомляють донецькі комунальники.

До речі, донецькі бойовики знову звинуватили в обстрілах українських військових. Однак, кажуть донеччани, іншого вони ніколи й не говорили.

"Ми вже навіть не слухаємо ці заяви. Важко уявити собі солдатів ВСУ, що стріляють по Донецьку з його ж центру", – каже донеччанин Олексій.

Джерело: "ТСН"