Упродовж квітня у Рівненській області та державі в цілому працівники міліції проводили заходи, спрямовані на добровільну здачу громадянами зброї, боєприпасів, спецзасобів та вибухівки. 143 одиниці вогнепальної та холодної зброї громадяни добровільно здали до органів внутрішніх справ.

Із загальної кількості зданої зброї до органів внутрішніх справ здано 36 одиниць незареєстрованої вогнепальної зброї. Громадяни здали 3 одиниці армійського зразка, 12 – мисливської нарізної (4 з них не зареєстровані в установленому порядку), 81 – мисливської гладкоствольної зброї (29 з них незареєстрованої), 29 одиниць холодної, 17 – саморобної та 1- пневматичної зброї. Крім того, до органів внутрішніх справ громадяни добровільно здали ще 77 спеціальних засобів, 54 з них газових пістолети та 23 пристрої.

За словами начальника сектору дозвільної системи ліцензування та державного охоронного нагляду управління громадської безпеки УМВС України в Рівне нській області Олександра Омелянця, відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, особи, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.

Про це повідомили у прес-службі СЗГ УМВС України в Рівне нській області (за матеріалами УГБ УМВС)