Увечері 29 квітня орієнтовно о 19.30 працівники Управління служби безпеки України в Рівненській області поблизу Рівненської облдержадміністрації у Рівному затримали керівника підрозділу одного із райвідділів міліції під час спроби придбання вогнепальної зброї. Міліціонер та його спільник наразі перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Оперативники Служби безпеки затримали 31-річного правоохоронця із його 34-річним спільником під час спроби придбання двох пістолетів Макарова. Для чого їм була потрібна зброя, зараз з'ясовують працівники прокуратури Рівне нської області, які відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 15 та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

— Із першого квітня керівник підрозділу знаходився у черговій відпустці, — повідомив начальник УМВС України в Рівне нській області Сергій Максимов. – А вже 16 квітня він подав рапорт на звільнення з органів внутрішніх справ за власним бажанням із 12 травня. Це питання мало вирішуватися після виходу його з відпустки. За те, що він скоїв, однозначно повинен понести кримінальну відповідальність.

Міліціонер проходить службу в ОВС з березня 2006 року, на займаній посаді перебуває з грудня торік. За неналежне виконання своїх функціональних обов’язків у березні цього року отримав догану. Неодружений. Правоохоронця та його спільника вчора ввечері затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення їм підозри у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. СЗГ УМВС України в Рівне нській області