29.04.2015 працівниками слідчого відділу прокуратури Рівненської спільно з УСБ України в Рівненській області за результатами проведення негласних слідчо-розшукових дій викрито при спробі незаконної купівлі вогнепальної зброї керівника підрозділу одного з районних відділів органів внутрішніх справ в області та його спільника.

− Осіб було затримано безпосередньо на місці вчинення злочину під час купівлі двох одиниць вогнепальної зброї з метою використання її у майбутній протиправній діяльності, − повідомив заступник прокурора Рівне нської області Андрій Боровик.

За вказаним фактом прокуратурою області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу).

Капітана міліції та його спільника затримано відповідно до вимог ст. 208 КПК України та поміщено до ІТТ Рівне нського МВ УМВС України в області.

Вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру у вчиненні тяжкого злочину та обрання щодо них запобіжного заходу.Відповідно до санкції цієї статті правопорушникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Про це повдомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області