Про фотографію, мистецтво і про побут в Україні та Японії розповість гість студії — японський українець, фотохудожник Такаші Ітозава. Ведуча Руслана Броновицька.

В: Ви народилися в Токіо, однак вже 5 років живете на Україні. Що вас сюди привело?

Т.І.: Я одружився на жінці з Луганська і у нас вже двоє дітей. Взагалі у нас творча сім’я — дружина співає у хорі і їздить з гастролями у різні країни. Ми й познайомились на її концерті. Також плануємо організувати концерт її хору у Рівному.

В: Більшість фотохудожників, мають освіту далеку від фотографії. Здебільшого їх хобі переростає у професію. Як ви стали фотохудожником?

Т.І.: Я 5 років навчався мистецтву фотографії у Токіо. Тому фотографія для мене не хобі, а професія.

В: Як вам українські фотохудожники?

Т.І.: В українських фотохудожників досить цікаве світобачення. На сході України фотографії більш емоційніші, ніж на заході. Втім, саме світлини західноукраїнських фотографів схожі з японськими. Також, слід зазначити, що є різниця між художньою фотографією наших країн. Японці здебільшого звертають увагу на деталі, а українці роблять панорамні світлини.

В: Рівне у вузьких колах вважають столицею фотографічного мистецтва України. Ви погоджуєтеся з цим?

Т.І.: Рівне справді столиця фотомистецтва в Україні. І тому я радий, що рівняни зможуть побачити і мої світлини. Нажаль, я не знайомий особисто з усіма рівненськими фотохудожниками, але бачив їхні роботи і вони дуже вразили.

В: У якому напрямку ви працюєте?

Т.І.: В основному це портрет та пейзаж. На своїх фото намагаюся показати, як японці бачать життя. І щоб зрозуміти ці світлини, потрібно відчути їх душею. Також хочу трохи поїздити Україною, щоб по фотографувати її красу.