Минулі сім днів були багатими на події як в Україні, так і на Рівненщині зокрема. Так до нашої області зачастили іноземні гості. Все для того, аби оцінити інвестиційний потенціал Рівненщини. Іноземні делегати побували і на бізнес-форумі, і на зустрічі із обласними очільниками. Проте найвизначнішим все ж видався візит делегації із Португалії. Адже досвід залучення португальських інвестиції у промисловість нашої області вже є. Про інвестиційну співпрацю Рівненщини та Португалії у спеціальному репортажі.

Держсекретар з європейських питань Міністерства закордонних справ Португалії та Посол Португалії в Україні відвідали одне з підприємств у Гощанському районі. Гості приїхали оцінити роботу найбільшого португальського інвестиційного проекту в Україні.

Підприємство "Фапомед", на яке завітали високі гості із Португалії, шиє медичний одяг. Тут працює 350 людей. Сам процес виробництва, португальські інвестори, наблизили до європейського рівня - жорсткі вимоги до дисципліни, якості продукції та неабияка стерильність. За шість років роботи підприємство вже навіть було на межі закриття, але за словами президента компанії Мігеля Лопеша да Куньї, їм вдалося порозумітися із владою.

Але очевидно, що як інвестори, так і обласні очільники цією співпрацею задоволені.

І хоча через події на Сході, в Україні не найпривабливіший інвестиційний клімат, та за словами Юрія Приварського, Рівне нщина лишається привабливою для інвесторів.

Проте про конкретні інвестиційні бізнес-проекти говорити ще рано, адже цей візит був суто дипломатичним. На Рівне нщину приїздили чиновники, а не безпосередні представники бізнесу. Тож португальські гості хочуть у першу чергу, донести інформацію потенційним інвесторам, про готовність до співпраці, можливості та потужності Рівне нщини.