Минулої осені завершився судовий розгляд кримінального провадження по обвинуваченню 28-річної Ірини з Радивилівського району у вчиненні грабежу.

У травні минулого року у Ірини на автобусній зупинці села Козин із на той час неповнолітньою Лілею виник конфлікт. Ірина вдарила Лілію кулаком в обличчя та груди. Дівчина впала, а з кишені випали триста гривень та мобільний телефон. Ірина усе підняла й забрала собі.

Потерпіла відразу звернулася за допомогою до правоохоронців. Вони встановили усі обставини справи. На час судового розгляду матеріальний збиток потерпілій нападниця повністю відшкодувала, тому неповнолітня прохала суд суворо не карати Ірину, пообіцявши, що претензій до обвинуваченої мати не буде.

Оцінюючи зібрані докази, Радивлівський суд все ж визнав Ірину винною у вчиненні злочину за частиною 2 статті 186 (грабіж) Кримінального кодексу України, позбавивши її волі на чотири роки. Однак, враховуючи щире каяття та сприяння в розкритті злочину, звільнив її від відбування призначеного покарання, встановивши три роки іспитового строку.

Про це повідомили у прес-службі Радивилівського РВ УМВС